Wielkanocne kaczuszki-jajka

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Ta przystawka zachwyciła nie tylko dorosłych, zrobiła też furorę wśród dzieci

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jaj
    20 dag twarogu chudego
    1 por - zielona część do dekoracji
    1 majonez 330g
    ziarenka ziela angielskiego do dekoracji
    1 marchew ugotowana
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    1 pomidor
    1 główka sałaty
    Sól , pieprz mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wielkanocne kaczuszki-jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować jaja na twardo, obrać, przekroić wzdłuż. Sałatę umyć, osuszyć , rozłożyć na półmisku.
    Na wcześniej położonej sałacie układamy połówki jajek
    Z twarogu formujemy kuleczki, które doprawiamy solą i pieprzem i z nich robimy główki.
    Z pora, ziela angielskiego, kukurydzy i pomidora robimy dekorację.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować