1.Bakłażana pokroić w kostkę, posypać przyprawami i skropić oliwą, dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Kotlety sojowe zalać wodą, posolić i zagotować. Odcedzić i przestudzić. Jajko roztrzepać z przyprawami. Kotlety zanurzyć w jajku, obtoczyć w otrębach i ułożyć na blaszce. Kotlety i bakłażana wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Kapustę poszatkować i posolić, kiedy puści sok - odcisnąć, dodać startą marchewkę, posiekany szczypiorek, musztardę i 2 łyżki oliwy, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Na tortilli ułożyć kotlety sojowe, bakłażana, surówkę i plasterki rzodkiewki. Tortillę złożyć i włożyć do opiekacza do zrumienienia. Podawać z ulubionymi sosami :)
Komentarze