Wege tortille

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Domowy fast food w wersji wege.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 sztuki tortilli
    1 opakowanie kotletów sojowych
    1 jajko
    otręby
    200 g młodej kapusty
    1 marchewka
    2 łyżeczki musztardy
    oliwa
    1/2 pęczka szczypiorku
    1/2 pęczka rzodkiewek
    1 bakłażan
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wege tortille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wege tortille 1. Bakłażana pokroić w kostkę, posypać przyprawami i skropić oliwą, dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Kotlety sojowe zalać wodą, posolić i zagotować. Odcedzić i przestudzić. Jajko roztrzepać z przyprawami. Kotlety zanurzyć w jajku, obtoczyć w otrębach i ułożyć na blaszce. Kotlety i bakłażana wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Kapustę poszatkować i posolić, kiedy puści sok - odcisnąć, dodać startą marchewkę, posiekany szczypiorek, musztardę i 2 łyżki oliwy, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Na tortilli ułożyć kotlety sojowe, bakłażana, surówkę i plasterki rzodkiewki. Tortillę złożyć i włożyć do opiekacza do zrumienienia. Podawać z ulubionymi sosami :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Bakłażan Soja

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować