Waniliowy mus z jabłek, gruszek i bananów

4.5 (191 ocen)

  • Dla 6 osób

Waniliowy mus z jabłek, gruszek i bananów to jeden z ulubionych deserów mojej rodziny. Witaminy i błonnik zawarte w deserze to jego wielki atut.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -jabłka : 500 g
    -gruszki: 3 sztuki
    -banany: 2 sztuki
    -cukier muscovado ( lub inny cukier trzcinowy) : 5 łyżek
    -ekstrakt z wanilii: 4 łyżki
    -sok z cytryny: 3 łyżki
    -woda lub sok z jabłek: 40-50 ml
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Waniliowy mus z jabłek, gruszek i bananów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokrpoić w kostkę.
  • 2. Do garnka z grubym dnem wlać wodę, wrzucić jabłka i gruszki,zagotować, zmniejszyć ogień, garnek przykryć, owoce dusić 15 minut.
  • 3. Do garnka wrzucić pokrojone w plastry banany, dodać cukier, ekstrakt z wanilii i sok z cytryny dusić 5 minut.
  • 4. Mus można zmiksować, np. dla dzieci.
  • 5. Mus przełożyć do pucharków z kawałkami bananów lub miękkich gruszek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować