Waniliowa jaglanka z bananem i marakują

5 (198 ocen)

Delikatna, waniliowa jaglanka świetnie komponuje się z kwaśną, wyrazistą marakują i bananem. Danie sprawdzi się na śniadanie, podwieczorek a także jako danie dla dzieci.

Składniki:

  • (na 3 porcje)
    1/2 szklanki kaszy jaglanej (100 g)
    500 ml mleka
    1-2 łyżeczki cukru
    ½ laski wanilii
    łyżeczka masła
    banan
    1-2 marakuje
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Waniliowa jaglanka z bananem i marakują - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną opłukać kilkakrotnie zmieniając wodę aż będzie klarowna. Wsypać do garnka, dodać mleko, cukier, masło, miąższ z połowy laski wanilii i samą laskę. Mleko zagotować, przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez około 20 minut do miękkości.
    Kaszę przełożyć do miseczek. Serwować z plasterkami banana i pulpą z marakui.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kasza Kasza jaglana Marakuja Wanilia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować