Tort Walentynkowe serce

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Serce to upiekłam dla siebie do pracy na imieniny.

  • 4 godz.

Składniki:

  • Składniki
    Biszkopt orzechowy
    4 jajka
    0.5 szkl mąki
    0.5 szkl cukru kryształu
    3 łyżki orzechów włoskich+ 3 łyżki krojonych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia.
    Masa krówkowa.
    2 kostki masła
    Mała puszka masy krówkowej

    Masa jajeczna
    6 jajek
    1.5 szkl cukru pudru
    3 ostki masła

    Biszkopt zwykły
    4 jajka
    3/4 szkl mąki
    3/4 szkl cukru kryształu
    płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    pół kostki czekolady mlecznej kroimy na drobno dodajemy do ciasta.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort walentynkowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie
    Białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier,żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem i orzechami ,ciasto wylewamy na małą tortownicę i pieczemy 25min w 170st. Przekrawamy na pół. Biszkopt zwykły wykonujemy i pieczemy tak jak poprzedni też przekrawamy na pół.
    Masło ucieramy na puch dodajemy stopniowo masę krówkową dobrze rozcierając razem.
    Jaja ubijamy na parze do białości( stawiając miskę z jajkami na baniak z gotującą się wodą) stopniowo dodając cukier puder ubijamy na puch. Odstawiamy do wystudzenia ,w tym czasie ucieramy masło do białości dodając stopniowo wystudzone jajka ucieramy na gładką masę.
    Z każdego biszkopta wycinamy takie samo serce i przekładamy następująco.
    Biszkopt jasny- masa jasna-biszkopt orzechowy-masa krówkowa -biszkopt jasny-masa jasna-biszkopt orzechowy-masa jasna. Do pozostałej masy jasnej dodajemy czerwony barwnik i dekorujemy górę ,pozostałą masa krówkową dekorujemy boki.

Porady

Najlepszy barwnik jest w proszku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować