Tort walentynkowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie
Białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier,żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem i orzechami ,ciasto wylewamy na małą tortownicę i pieczemy 25min w 170st. Przekrawamy na pół. Biszkopt zwykły wykonujemy i pieczemy tak jak poprzedni też przekrawamy na pół.
Masło ucieramy na puch dodajemy stopniowo masę krówkową dobrze rozcierając razem.
Jaja ubijamy na parze do białości( stawiając miskę z jajkami na baniak z gotującą się wodą) stopniowo dodając cukier puder ubijamy na puch. Odstawiamy do wystudzenia ,w tym czasie ucieramy masło do białości dodając stopniowo wystudzone jajka ucieramy na gładką masę.
Z każdego biszkopta wycinamy takie samo serce i przekładamy następująco.
Biszkopt jasny- masa jasna-biszkopt orzechowy-masa krówkowa -biszkopt jasny-masa jasna-biszkopt orzechowy-masa jasna. Do pozostałej masy jasnej dodajemy czerwony barwnik i dekorujemy górę ,pozostałą masa krówkową dekorujemy boki.
Komentarze