Masa
1 mała puszka masy krówkowej
0.5 kostki masła
1 konfitura wiśniowa
1 galaretka wiśniowa
pół kostki czekolady
kilka migdałów
skórka z jabłka i grejfruta czerwonego
Mazurek wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie równe części, wstawiamy do lodówki na około 2 godz po tym czasie wyjmujemy rozwałkujemy i pieczemy w 180 st na złoty kolor dwa takie same blaty.
Galaretkę z konfiturą rozpuszczamy w jednej szk.wody i pozostawiamy do wystudzenia,zgęstniętą wylewamy na ciasto a drugim przykrywamy i odstawiamy do lodówki.
Wierzch smarujemy masą krówkową,1/3 puszki masy miksujemy z masłem na gładko, nabijamy w szpryce i robimy wzorek na około ciasta, czekoladę rozpuszczamy i zatapiamy w niej do połowy
migdały i układamy na cieście bazie, ze skórki z jabłka wycinamy tulipany i ze skórki grejfrutowej listki.
Komentarze