Wafle przekładane kremem z mleka w proszku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne domowe wafle z kremem kakaowym oraz czekoladą.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie suchych wafli,
    ¼ szkl. mleka,
    2 łyżki cukru,
    1 szkl. mleka w proszku,
    80 g masła,
    1 łyżka kakao,
    ½ tabliczki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Wafle przekładane kremem z mleka w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko rozpuszczamy z cukrem, masłem i kakao, studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku, miksujemy. Kremem przekładamy wafle. Lekko dociskamy, owijamy w folię aluminiową, wkładamy do lodówki na kilka godzin. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wafle kroimy na mniejsze kawałki, maczamy w czekoladzie, odsączam z nadmiaru na kratce. Odstawiamy do stężenia czekolady w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować