Wafle domowe

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 18 lat i uwielbiam przyrządzać mojej rodzince różne potrawy. Przygotowanie ich trwa bardzo krótko, a jeszcze szybciej znikają ze stołu.

Składniki:

  • ● 1/2 szkl. cukru
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki kakao
    ● 3 op. herbatników
    ● 250 g margaryny
    ● 100 g orzechów włoskich
    ● paczka andrutów
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Wafle domowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy kroimy na kawałki.
    W garnuszku roztapiamy
    margarynę, dodajemy cukier i
    kakao. Podgrzewamy, mieszając,
    aż do całkowitego rozpuszczenia. Do przygotowanej
    i wystudzonej
    masy dodajemy jajka. Gotujemy
    minutę na małym ogniu, cały
    czas mieszając.
  • 2. Pokruszone herbatniki
    i orzechy dodajemy do reszty
    składników i gotujemy 3 minuty.
    Lekko studzimy. Na wafel grubo
    nakładamy masę i przykrywamy
    drugim andrutem. Pozostałą
    masą przekładamy kolejne wafle.
    Wafle wkładamy do lodówki. Po
    zastygnięciu kroimyna kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować