Domowe wafle

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne wafle przekładane masą na gotowanym mleku z cukrem. Smakują i do kawki i do popołudniowej herbatki.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa:
    2 szklanki mleka
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy

    20 dkg masła
    olejek cytrynowy albo pomarańczowy

    wafle tortowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe wafle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, gotujemy cały czas mieszając aż mleko zgęstnieje, wtedy odstawiamy do wystudzenia. Jak masa będzie zimna, to ucieramy kostkę masła i dodajemy po łyżce zimnej masy, na koniec dajemy olejek cytrynowy albo pomarańczowy do smaku.

    Przekładamy masę w wafle tortowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować