Udka w majonezie

4.5 (179 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Pyszne, soczyste i delikatne.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    5 łyżek stołowych majonezu
    2 łyżki stołowe keczupu
    trochę przyprawy do kurczaka
    2 łyżki stołowe masła
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Udka w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natrzeć kurczaka przyprawą. Odstawić na 1h.
  • 2. Nagrzać piekarnik na 180 stopni.
  • 3. Wymieszać majonez z keczupem.
    Nasmarować naczynie żaroodporne lub blachę masłem.
  • 4. Ułożyć kurczaka.
    Wylać na niego rozczyn z majonezu.
  • 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na około 1h.
  • 6. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować