Udka pieczone w marynacie miodowo - chilli

4.49 (188 ocen)

  • 60 min

Słodko - pikantne udka z kurczaka.

  • 60 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    -6 udek z kurczaka
    Marynata:
    -łyżka miodu
    -2 łyżki oleju
    -pół łyżeczki chilli
    -łyżka słodkiej papryki
    -pół łyżeczki kminku mielonego
    -łyżeczka curry
    -2 ząbki czosnku
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone w marynacie miodowo - chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka w miodzie 1. Łączymy wszystkie składniki marynaty. Udka nacinamy w dwóch lub 3 miejscach. Marynatę wcieramy mocno w udka i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki. (Im dłużej zostawimy w lodówce tym lepiej) Po tym czasie wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 40 minut, aż będą zarumienione.
    Podajemy z ryżem curry i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować