Udka w marynacie pieczone w piekarniku

4.5 (198 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Smaczne mięsko z miodową nutką.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • pałki kurczaka 7 szt
    udźce kurczaka 7 szt
    miód 3 łyżki
    musztarda 2-3 łyżki
    jogurt ok 3/4 op
    sól czosnkowa
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w marynacie pieczone w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Dość obficie obsypać solą i pieprzem. Miód musztardę i jogurt połączyć i obtoczyć w masie mięso. Oprószyć ulubionymi ziołami. Zakryć folią i odstawić na noc do lodówki.

    Po wyjęciu z lodówki przełożyć mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i skropić olejem.

    Piec w 200 stopniach ok 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Kurczak Miód Musztarda Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować