Faszerowane cebule

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie wyszło samo przy okazji gotowania innego. Ale było lepsze niż danie docelowe.

Składniki:

  • -3 duże cebule
    -1/4 główki młodej kapusty
    -garść rodzynek i słonecznika
    -1 tarta marchewka duża
    -sól, pieprz, oliwa,

Faszerowane cebule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule musimy przekroić w poprzek, wyjmujemy środek tak, aby zostały dwie zewnętrzne warstwy. Cebule parzymy we wrzątku aż będą miękkie, ale musimy uważać żeby się nie rozleciały.
  • 2. Rodzynki również moczymy we wrzątku.
  • 3. Kapustę dusimy na łyżce oliwy, na wolnym ogniu wraz z tartą marchewką, aż wszystko będzie miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Kapustę z marchewką łączymy z rodzynkami, nadziewamy cebule i wkładamy do piekarnika na 20 minut na 180 stopni. Wyjmujemy i posypujemy słonecznikiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2012

Komentarze

Podobne przepisy