Udka kurczaka w papryce,cebuli, czosnku duszone

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Udka kurczaka duszone w papryce, cebuli, czosnku, z tymiankiem smakują wyśmienicie do ryżu, ziemniaków, makaronu lub pieczywa..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • udka kurczaka 3 sztuki duże,
    papryka ostra 1 łyżeczka,
    kucharek 2 łyżki,
    tymianek 1 łyżka,
    ząbki czosnku 6 sztuk,
    cebula 3 sztuki średnie,
    papryka słodka 4 sztuki średnie,
    woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kurczak z warzywami

Udka kurczaka w papryce,cebuli, czosnku duszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka kurczaka w papryce,cebuli, czosnku duszone 1. Świeże udka kurczaka: odciąć kuper, kawałki tłustej skóry, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym.

    W misce wymieszać tymianek, paprykę ostrą, kucharka, olej rzepakowy, pokrojone ząbki czosnku i cebulę, włożyć udka, mocno natrzeć i schować do lodówki na kilka godzin.
  • Udka kurczaka w papryce,cebuli, czosnku duszone 2. Do garnka wlać samą marynatę i rozgrzać, włożyć udka i zrumienić z każdej strony, dodać pokrojone papryki słodkie, z marynaty resztę składników.
  • Udka kurczaka w papryce,cebuli, czosnku duszone 3. Wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować