Udka duszone z pieczarkami

  • wyświetlono: 11913 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Szybkie udka z pieczarki

beatkaa153
  • 40min

Składniki

udka kurczaka 10 szt
pieczarki 20 szt
cebula 2-3 szt
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Udka duszone z pieczarkami

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Na patelni albo w garnku do smażenia rozgrzać olej i podsmażyć udka. Oprószyć przyprawą i wymieszać. Dodać umyte i pokrojone pieczarki. Cebulę obrać, pokroić dodać do mięsa. Podlać niewielką ilością wody i dusić często odwracając mięso. Uzupełniać wodę w czasie duszenia by mięso nie przywierało. Doprawić do smaku i dusić do miękkości.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadmięso drobiowe

Komentarze

Podobne przepisy

Udka kaczki duszone z owocami

Dodane przez: StaryZeszyt

Udka kaczki duszone z owocami

Udka kaczki powoli duszone w towarzystwie...

UDKA PIECZONE Z PIECZARKAMI

Dodane przez: Magda_Z

UDKA PIECZONE Z PIECZARKAMI

Pyszna propozycja na obiad.

Udka kurczaka z duszonymi warzywami

Dodane przez: szynszyla

Udka kurczaka z duszonymi warzywami

Pyszne, kolorowe danie na obiad.

kapusta duszona z pieczarkami

Dodane przez: Milena127

Kapusta duszona z pieczarkami

Banalnie prosta, wyjątkowo pyszna...

Udka pieczone z pieczarkami

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Udka pieczone z pieczarkami

Szybki, prosty sposób na obiad...

Udka duszone z jabłkami

Dodane przez: RedakcjaPP

Udka duszone z jabłkami

To danie na niedzielę.