Udka duszone z pieczarkami

4.5 (150 ocen)

  • 60 min

Udka robię często na różne sposoby , ale te są lubiane przez nas i robię je nie pierwszy raz.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 udek ,ale może być dowolna ilość , 2,3 cebule , pieczarki , przyprawy , sól, pieprz ,ale też pieprz w ziarnkach ,vegeta ,
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka duszone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszone udka. 1. Udka , myję ,suszę ręcznikami papierowymi, nacieram vegetą ,zamykam na ok. 2 - 3 godziny w lodówce . Obsmażam na oleju ,przekładam do gęsiarki ( taki garnek do pieczenia ) .Podlewam ok.1 szkl. wody .Smażę na tej patelni na której smażyły się udka cebulę ,podduszam ,dodaję do udek i duszę dalej do miękkości. Pieczarki smażę doprawione solą i pieprzem do odparowania wody .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować