Tuńczyk z serem Cheddar i pęczakiem

5 (165 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Nieskomplikowane, za to bardzo smaczne i sycące danie w kilka minut. Idealne „comfort food” na zimowe chłody.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - pęczak: 0.5 szklanki
    - tuńczyk w sosie własnym: 1 puszka
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    - kukurydza z puszki: 4 łyżki
    - pieczarki: 4 sztuki
    - ser cheddar: 80 gramów
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 3 szczypty
    - olej: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Tuńczyk z serem cheddar i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pęczak z tuńczykiem 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Tuńczyk z kaszą pęczak 2. Na patelni na oleju podsmażmy drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie dodajemy odsączonego tuńczyka z puszki, kaszę, kukurydzę i pokrojony w kostkę ser cheddar. Całość trzymamy na gazie kilka minut aby ser się rozpuścił, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Sery Tuńczyk Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować