Zapiekanki z pieczarkami i serem Cheddar

4.5 (197 ocen)

Zapiekanki to doskonałe danie, gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Z ciągnącym się serem i chrupiącą bagietką zawsze się udają i wszystkim smakują.

Składniki:

  • 1 długa bagietka francuska
    2 duże cebule
    2 ząbki czosnku
    300 g pieczarek
    200 g sera cheddar
    4 łyżki masła
    1 łyżka oleju rzepakowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Zapiekanki Przystawki Ser

Zapiekanki z pieczarkami i serem cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanki z pieczarkami i serem Cheddar 1. Bagietkę kroimy na 3 części, każdą z nich wzdłuż na pól. Połówki smarujemy masłem. Cebulę kroimy w paski i na oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy kilka minut aż się zeszkli. Następnie dodajmy pokrojone pieczarki, sól i pieprz. Całość podsmażamy około 3 minuty.
  • Zapiekanki z pieczarkami i serem Cheddar 2. Tak przygotowany farsz kładziemy na połówki bagietki. Każdą z nich posypujemy serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy natką pietruszki. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować