Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella

4 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszna cukinia faszerowana kaszą pęczak, fasolką szparagową, pomidorem i serem mozzarella. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe cukinie,
    szklanka kaszy pęczak,
    1 pomidor,
    200 g fasolki szparagowej,
    pęczek natki pietruszki,
    125 g sera mozzarella,
    sól i pieprz do smaku,
    szczypta płatków chilli.
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak gotujemy na sypko wg wskazówek na opakowaniu.

    Fasolkę gotujemy al dente około 8-10 minut, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
    Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę.
    Połowę sera kroimy w kostkę, resztę w plasterki.
    Do kaszy dodajemy fasolkę, pomidora, ser pokrojony w kostkę i przyprawy.
    Cukinię kroimy wzdłuż na pół.
    Wykładamy farsz połówki cukini.
    Układamy plasterki sera.
    Pieczemy 30-35 minut.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy użyć żółtego sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza pęczak Mozzarella Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować