Tuńczyk z makaronem ryżowym i szpinakiem

4.5 (159 ocen)

Smacznie, szybko i tanio.

Składniki:

  • Składniki na 2-3 porcje:
    1/2 opakowania mrożonego szpinaku
    Puszka tuńczyka w sosie własnym
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    Średnia posiekana cebula
    2-3 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki
    Pieprz
    Łyżka oleju
    100 g makaronu ryżowego, wstążki
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tuńczyk z makaronem ryżowym i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju przesmażam do lekkiego zeszklenia posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodaję mrożony szpinak, który wolno podgrzewam do momentu rozmrożenia. W tym samym czasie przygotowuję makaron ryżowy. Porcję makaronu wkładam do dużej miski, zalewam wrzątkiem, tak aby woda zakryła cały makaron i przykrywam pokrywką. Wracam do szpinaku, kiedy już się rozmrozi, jeszcze chwilkę go podsmażam i i dodaję odciśnięte z zalewy mięso tuńczyka, doprawiam pieprzem i jogurtem. Wszystko delikatnie mieszam i chwilkę podgrzewam, a następnie dorzucam odcedzony gorący makaron. Ostatnie mieszanko i na talerz. Przygotowanie całej potrawy zajmuje, tak jak napisałam wcześniej tylko 15 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy Szpinak Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować