Tuńczyk z makaronem ryżowym i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na oleju przesmażam do lekkiego zeszklenia posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodaję mrożony szpinak, który wolno podgrzewam do momentu rozmrożenia. W tym samym czasie przygotowuję makaron ryżowy. Porcję makaronu wkładam do dużej miski, zalewam wrzątkiem, tak aby woda zakryła cały makaron i przykrywam pokrywką. Wracam do szpinaku, kiedy już się rozmrozi, jeszcze chwilkę go podsmażam i i dodaję odciśnięte z zalewy mięso tuńczyka, doprawiam pieprzem i jogurtem. Wszystko delikatnie mieszam i chwilkę podgrzewam, a następnie dorzucam odcedzony gorący makaron. Ostatnie mieszanko i na talerz. Przygotowanie całej potrawy zajmuje, tak jak napisałam wcześniej tylko 15 min
Komentarze