Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym

0 (0 ocen)

Lekkie i proste w przygotowaniu danie. W sam raz na szybki i smaczny obiad. Szczególnie dla tych co lubią owoce morza.

Składniki:



  • 200g makaronu ryżowego Tagiatelle
    250g szpinaku świeżego
    200g krewetek
    4 ząbki czosnku
    1 małe chilli
    1/2 łyżeczki sosu rybnego
    sól
    pieprz czarny mielony
    oliwa z oliwek

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. W tym czasie posiekać 2 ząbki czosnku i wrzuć na patelnię z oliwą. Chwilę podsmażyć i dodać szpinak. Smażyć, aż zmniejszy zdecydowanie rozmiary i zmieni kolor na ciemnozielony. Przyprawić solą i pieprzem. Ugotowany makaron przepłukać zimną wodą i dodać do szpinaku. Na drugiej patelni wrzuć na rozgrzaną oliwę 2 ząbki czosnku i chili, a następnie krewetki. Użyłam gotowych i oczyszczonych. Smażyć około 4minut dodając sos rybny. Wyłożyć na talerz szpinak, makaron i krewetki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron ryżowy Owoce Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować