Tuńczyk Pieczony w Sosie

4.5 (200 ocen)

Nawet się nie spodziewałam że polędwica z tuńczyka jest tak pyszna.Polecam !!!

Składniki:

  • Polędwica z tuńczyka 2szt.(mrożona 225g)
    100g śmietana 18%
    2 łyżeczki czubate majonez (u mnie winiary)
    1 garść koperek świeży (umyty,osuszony i posiekany)
    sól,pieprz wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tuńczyk pieczony w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tuńczyk Pieczony w Sosie 1. Do miseczki wlewamy śmietanę dodajemy majonez i koperek.Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
  • Tuńczyk Pieczony w Sosie 2. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy połowę sosu śmietanowego.Na niego układamy polędwice ryby-bez rozmrażania.Solimy,pieprzymy i na wierzch każdej dajemy dodatkowo po kleksie jeszcze sosu.
    Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C (grzanie góra-druga półka od góry) i zapiekamy 20 minut.
  • Tuńczyk Pieczony w Sosie 3. Po tym czasie wyciągamy i możemy podawać z czym kto lubi...
    Ja podałam z ziemniakami piure i surówką . . .
  • Tuńczyk Pieczony w Sosie 4. Te pyszne polędwice z Tuńczyka są łatwo dostępne w markecie Biedronka :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować