Trzeszczące ciasto na białkach

4.49 (154 ocen)

  • 60 min

Zapraszam na pyszne trzeszczące ciasto na białkach. Świetny sposób na pozycie się zalegających białek.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 białek
    100g cukru
    4 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki kakao
    5 łyżek płatków jaglanych
    5 łyżek ekspandowanego amarantusa
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Trzeszczące ciasto na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy porcjami cukier. Mąkę mieszamy z kakao i przesiewamy, stopniowo dodajemy do ubitych białek delikatnie mieszając. Na końcu dodajemy amarantusa z płatkami i olej. Delikatnie mieszamy i przekładamy do tortownicy 23 cm. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku, w 180 stopniach. Pycha !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amarantus Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować