Truskawkowa kremówka duo

4 (1 ocen)

Bardzo proste i smaczne

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 budynie waniliowe
    0,5 litra mleka
    400 g. jogurtu greckiego
    3-4 łyżki cukru pudru
    1 galaretka truskawkowa
    kilka truskawek lub innych owoców
    2 śmietan fiksy
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowa kremówka duo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie podzielić na 2 części i upiec w piekarniku na rumiany kolor.
    Odstawić do ostygnięcia. Galaretkę rozpuścić w 250 ml. wody i odstawić do wystudzenia.
  • 2. Ugotować budynie w 0,5 litra mleka i także odstawić do ostygnięcia. Jogurt grecki zmiksować z cukrem pudrem i fiksami. Truskawki zmiksować i dodać do nich tężejącą galaretkę.
  • 3. Na 1 ciasto francuskie wy łożyć budyń, przykryć 2 ciastem i wyłożyć masę jogurtową. Na koniec dać masę z truskawek.

Porady

Ciasto jest dobre także z innymi sezonowymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować