Trufle z kuskusu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kuskus zalewamy wrzącą wodą 1 cm ponad powierzchnię kaszy. Lekko solimy, w razie potrzeby dolewamy nieco wrzątku.
2.Herbatniki i biszkopty dokładnie rozdrabniamy blenderem. Miksujemy również przygotowany wcześniej kuskus.
3.Masło rozpuszczamy. Wlewamy śmietanę, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Po lekkim przestudzeniu, masę dodajemy do kaszy z herbatnikami i ciastkami.
4.Wlewamy likier jajeczny i dokładnie mieszamy.
5.Masę wstawiamy na 10 minut do lodówki, aby nieco się schłodziła.
Nabieramy łyżkę masy, w środek wkładamy po 3-4 kawałki żurawiny. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Komentarze