Trufle z białej czekolady z adwokatem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Najlepsze trufle z białej czekolady jakie jadłam,w połączeniu ze słodkim adwokatem,są dla mnie idealne,oprószone słodkim pudrem lub gorzkim kakao...

  • 2 godz.

Składniki:

  • 100 g białej czekolady
    1 łyżka dobrego masła
    2 łyżki adwokatu
    100 g herbatników maślanych
    2 łyżki wiórek kokosowych białych
    2 łyżki cukru pudru

    Do obtoczenia:
    cukier puder
    ciemne kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Trufle Alkohole

Trufle z białej czekolady z adwokatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekolada z adwokatem 1. Białą czekoladę połamać na kawałeczki,przełożyć do żaroodpornej miski i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej,aż masa czekoladowa się stopi i połączy idealnie z masłem.Następnie wlać adwokat i wymieszać.
  • masa z herbatnikami 2. Herbatniki maślane przełożyć do foliowego woreczka i tłuczkiem do mięsa rozkruszyć na pył dodać do masy czekoladowej razem z wiórkami i utrzeć na gładką lśniąca masę. W dłoniach z masy formować małe kuleczki,odkładać na papier pergaminowy,schłodzić aż stwardnieją.
  • obtoczenie 3. Do jednej małej miseczki wsypać puder do drugiej ciemne kakao,obtaczać po połowie trufle raz w kakao raz w pudrze. Przełożyć do papierowych małych papilotek ułożyć na półmisku i schłodzić około 2 godzin w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować