Trufle migdałowe z mlekiem w proszku

4.5 (148 ocen)

Przepyszne małe ciasteczka, które można zrobić z nadmiaru biszkoptu lub herbatników. Po takie małe słodkości każdy chętnie sięga.

Składniki:

  • 200 g wysuszonego biszkoptu kakaowego (lub herbatników)
    1,5 szkl mleka w proszku
    2 łyżki kakao
    0,5 szkl mleka
    1/2 kostki margaryny
    1,5 szkl cukru
    100g posiekanych migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka Trufle Bajaderka

Trufle migdałowe z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wysuszony biszkopt lub herbatniki drobno zmielić. Mleko w proszku i kakao wymieszać w jednej misce. Mleko płynne, cukier i margarynę zagotować do rozpuszczenia się składników. Wlać do suchych składników, wymieszać.
    Na koniec dodać zmielony biszkopt. Wymieszać. Odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w posiekanych migdałach. Układać na tacy i wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować