Trufle owsiane

4.5 (173 ocen)

Słodka przekąska bez wyrzutów sumienia

Składniki:

  • 3 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
    ½ szklanki brązowego cukru
    4 łyżki kakao
    13 dag masła
    15 łyżek mleka
    cukier waniliowy
    wiórki kokosowe lub cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Trufle owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować mleko z cukrem, masłem i kakao. Do gotującej się masy wsypać płatki, dokładnie wymieszać i gotować ok. 10 min. Z przestudzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać we wiórkach kokosowych lub posypać cukrem pudrem.


Porady

Przepis ten można wzbogacić, dając do środka każdej trufli orzech laskowy lub migdał.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować