Tortille z serkiem wiejskim, szynką i warzywami

4.99 (170 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane tortille doskonale sprawdzą się jako cały posiłek bądź przekąska . Placki kryją w sobie szyneczkę roszponkę oraz serek wiejski z warzywami . Ze stołu znikają w oka mgnieniu:) Bardzo szybkie w przygotowaniu , z dostępnych składników .

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 placków tortilli
    6 dużych plastrów szynki
    500 g. serka wiejskiego
    2 łyżki majonezu
    5 rzodkiewek
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
    rukola i roszponka
    Dodatkowo:
    talerz z dekoracyjną ilością zieleniny-u mnie roszponka i rukola
    dekoracja wedle uznania
Wystaw ocenę:

4.99 (170 ocen)

Tortille z serkiem wiejskim, szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tortille z serkiem wiejskiem , szynką i warzywami 1. Do twarogu dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek , pokrojoną w kosteczkę cebulę i rzodkiewkę , szczypiorek, majonez , doprawiam solą i pieprzem , mieszam . Na każdy placek tortilli nakładam porcję serka , rukolę zmieszana z roszponką , plasterek szynki , łyżkę serka , całość zwijam w rulon , kroję na pół , układam na przygotowanym talerzu , dekoruję , podaję .

Porady

Ilość rukoli i roszponki wyznaczmy wedle upodobań , u mnie to taka ilość aby rozłożyć ją po całości placka .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Serek Szynka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować