Tortilla z farszem meksykańskim jest pyszna , syta i prosta do zrobienia
35 min
Składniki:
placki tortilla 2 sztuki
mięso mielone 30 dag
cebula czerwona 1 sztuka
ser żółty 5 dag
czosnek 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
mieszanka meksykańska 1 puszka
sos sojowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Tortilla po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i ser pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć. Dodać cebulkę wymieszać chwilę smażyć. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i przeciśnięty czosnek. Chwilę smażyć. Wsypać warzywa mieszanki meksykańskiej, wymieszać. Wlać do smaku sos sojowy. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać ser i wymieszać.
Farsz wyłożyć na pół tortilli i placek złożyć na pół.
Komentarze