Tortilla po meksykańsku

4.5 (174 ocen)

  • 35 min

Tortilla z farszem meksykańskim jest pyszna , syta i prosta do zrobienia

  • 35 min

Składniki:

  • placki tortilla 2 sztuki
    mięso mielone 30 dag
    cebula czerwona 1 sztuka
    ser żółty 5 dag
    czosnek 1 sztuka
    pomidor 1 sztuka
    mieszanka meksykańska 1 puszka
    sos sojowy do smaku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Tortilla po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i ser pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć. Dodać cebulkę wymieszać chwilę smażyć. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i przeciśnięty czosnek. Chwilę smażyć. Wsypać warzywa mieszanki meksykańskiej, wymieszać. Wlać do smaku sos sojowy. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać ser i wymieszać.

    Farsz wyłożyć na pół tortilli i placek złożyć na pół.

    Pokroić na trójkąty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Fasola Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować