Tortelinii z tuńczykiem i ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mieszkajac we Wloszech,czesto sie przekonuje ,ze produkty ktore wczesniej byly mi malo znane,dzisiaj z wielka przyjemnoscia i korzyscia dla zdrowia wykorzystuje w kuchni,jak chociazby " ciecierzyca ".Tortelinii w takim farszem zanurzone w pomidorowym sosie to prawdziwy raj dla podniebienia.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    .400 gr maki pszennej
    .1 szklanka cieplej wody
    .3 lyzki oleju roslinnego
    .1 lyzeczka soli
    .1/2 lyzeczki kurkumy

    Farsz
    .250 gr ciecierzycy w sosie wlasnym ( u mnie w sloiczku )
    .150 gr tunczyka w sosie wlasnym
    .zielenina ( liscie pokrzywy,pietruszki,oregano,szczypiorku ,selera )
    .sol i pieprz
    .cebula
    .2 zabki czosnku
    .orzechy wloskie

    Ponadto
    .sos pomidorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tortelinii z tuńczykiem i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce mieszamy przesiana make z dodatkiem soli i kurkumy,powoli dolewamy ciepla wode ,olej i zagniatamy ciasto- gotowe okrywamy folia i odstawiamy.
  • 2. Ciecierzyce wraz z tunczykiem odsaczamy z sosu i miksujemy lub drobimy widelcem.
    Do masy dodajemy b.drobno pokrojona zielenine,przecisniety czosnek ,starta na drobnej tarce cebule i juz reka wyrabiamy dokladanie calosc.
  • 3. Ciasto walkujemy i wycinamy krazki,nakladamy porcje farszu,zamykamy jak nasze uszka i odstawiamy na deske wysypana maka.
  • 4. Gotujemy w osolonej wodzie,porcjujemy ,polewamy sosem pomidorowym i podajemy posypane orzechami wloskimi.
    Danie jest przebogate w witaminy i mineraly- jedzmy dobrze i zdrowo!
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować