1.Biszkopty pieczemy 2 do jednego dodajemy kakao. Żółtka utrzeć z cukrem wodą na pianę. Pod koniec ucierania dodawać po 1 łyżce obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.Piec w 180 stopniach przez 25 minut. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.Gdy ostygną kroimy na kształt traktora i na pół.
2.poncz : zagotować cukier z wodą i skórką cytrynową, ostudzić i wymieszać z wodą, dodać rum.
3.Połowę śmietany ubijamy z śmietan-fixami i przekładamy. Placek jasny, masa i na nią pokrojone brzoskwinie,placek ciemny,masa,placek jasny z brzoskwiniami,placek ciemny.
4.Na wierzchu i tort smarujemy masą śmietankową i rysujemy kształt traktora.
Drugą połowę śmietany ubijamy,dzielimy i mieszamy z barwnikami. Następnie szprycą do tortów dekorujemy tort i odstawiamy na 12 godz do schłodzenia.
Komentarze