Tort szybko-świetny

0 (0 ocen)

  • 40 min

Tuż przed urodzinami mojej siostry mnie i mamie zabrakło czasu na upieczenie wyszukanego tortu więc zaimprowizowałyśmy i oto wyszedł nam tort i szybki w przygotowaniu i świetny w smaku :)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 krążki tortowe biszkoptowe
    1 puszka brzoskwiń
    2 serki homogenizowane naturalne Bieluch
    4 łyżki cukru
    500ml śmietany 30%
    2 śmietanki w proszku Śnieżka
    2 garści kokosu
    100g orzechów włoskich
    3 łyżki miodu
    1 łyżka margaryny
    1 łyżka masła
    2 łyżki słodkiego kakao np. Puchatek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort szybko-świetny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie pokroić i wyłożyć na dolny krążek.
  • 2. Serki homogenizowane rozetrzeć z cukrem.
    Śmietanę ubić ze śmietankami w proszku na sztywno, połączyć z serkami.
    1/2 powstałej masy wyłożyć na dolny krążek z owocami.
    Przykryć drugim krążkiem biszkoptowym.
  • 3. Pozostałą masę podzielić na pół, jedną pozostawić białą, do drugiej dodać łyżkę słodkiego kakao.
    Wierzch tortu wysmarować białą częścią masy, boki - kakaową, całość posypać kokosem.
  • 4. Na patelni rozpuścić margarynę i masło, dodać miód, wrzucić orzechy, ciągle mieszając doprowadzić przyprażyć orzechy. Tak powstałą posypka udekorować wierzch tortu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować