Tort smietankowy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Tort z gotowych kremów robiony na szybko dla gości

  • 50 min

Składniki:

  • BISZKOPT CZEKOLADOWY: 7 jajek, 1szkl. cukru, 1 szk.l maki (2/3 szkl. maki tortowej, 1/3 szkl. ziemniaczanej) 3łżki gorzkiego kakao, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2-3 łyżki oleju, 1 cukier waniliowy Masa: 2 opakowania kremu do tortów o smaku śmietankowym, mleko i margaryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort smietankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli. Ubić pianę dodać cukier i cukier waniliowy. Dodawać kolejno po jednym żółtku. DO dobrze ubitej masy dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać najlepiej plastikową łopatką. Wylewamy ciasto na blache posmarowana tłuszczem i posypana bułka tartą. Piec przez 25 minut w 170 stopniach. Upieczony i wystudzony biszkopt przekładamy masą gotową do zrobienia według przepisu na opakowaniu.

Porady

Aby mój biszkopt był bardzo puszysty juz wylany na blasze lekko podrzucam o blat kuchenny żeby nabrał powietrza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować