1.Biszkopt: oddzielamy żółtka od białek białka ubijamy na sztywną pianę powoli stopniowo dodając cukier dalej ubijamy następnie dodajemy żółtka po jednym, mąki łączymy z kakaem przesiewamy i powoli wsypujemy do masy jajecznej mieszając powoli łyżką nie mikserem !! ciasto wylewamy na blachę pieczemy w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku 30 min KREM dzień przed przekładaniem torty do garnka wlewamy śmietany z czekoladami i zagotowujemy pilnując aby się nie przypaliło gdy się zagotuje wstawiamy do lodówki na całą noc ,na drugi dzień krem ubijamy pod koniec dodając żelatynę rozpuszczoną w 30 ml gorącej wody oczywiście studzimy potem zęby krem się nie zważył biszkopt przekrawamy na 2 lub 3 placki w zależności jaki wyrośnie nasączmy sokiem malinowymi przekładamy kremem odstawiamy na 2 godz robimy masę cukrową :w gorącej wodzie 50ml rozpuszczamy 3 łyżeczki żelatyny gdy się rozpuści dodajemy 3 łyżeczki glukozy do rozpuszczenia do miski wsypujemy szkl cukru pudru wlewamy ciepłą żelatynę z glukozą i mieszamy łyżką tak by żelatyna chłonęła cały cukier dosypujemy cukru tak długo aż będziemy mogli wyrabiać rękami wyrabiamy masę aż przestanie chłonąc cukier puder trzeba wyczuć moment kiedy masa będzie plastyczna
Komentarze