Tort "dla mamy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na pianę,wsypujemy cukier i żółtka. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżka. Do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy wlewamy ciasto i pieczemy 30-35 minut w 180 st.C.
Krem1:Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu, wsypujemy do niego suchą galaretkę.
Dobrze wymieszać.
Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem,na końcu dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Krem2: Przygotować krem wg przepisu na opakowaniu,dodać suche cappuccino i wymieszać.
Zimny biszkopt podzielić na 3 krążki i nasączyć przestudzonym ponczem,smarować kremami. Dekorujemy wg uznania.
Biszkopt=poncz=krem1=biszkopt=poncz=krem2=biszkopt=krem1 wierzch tortu i boki.
Komentarze