Tort Architekta

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

:-) Gorąco polecam (-:
Do wykonania tego tortu skorzystałam z przepisu siostry Anastazji na Ciasto Architekta, przepis sprawdził się idealnie.

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Upiec biszkopt jasny - grubszy i po upieczeniu przekroić na dwie części.
    Upiec biszkopt ciemny - cieńszy i po upieczeniu wyciąć w nim kieliszkiem kółeczka.

    MASA BUDYNIOWA:
    1 l mleka
    4 budynie waniliowe lub śmietankowe
    1 łyżka kakao
    50 dag masła
    cukier do smaku

    MASA SEROWA:
    50 dag serków homogenizowanych śmietankowych lub waniliowych
    2 galaretki czerwone
    3 - 4 banany
    1 cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty

Tort architekta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA BUDYNIOWA:
    Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao.
  • 2. MASA SEROWA:
    Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody, gdy zacznie tężeć, połączyć z serkiem homogenizowanym i wymieszać.
    Banany obrać, pokroić w plastry o grubości biszkoptu ciemnego i skropić sokiem z cytryny.
  • t 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    Biszkopt jasny - masa budyniowa ciemna - biszkopt ciemny z kółeczkami - w każde kółko włożyć kawałek banana - masa serowa - wcisnąć w masę serową ciemne kółeczka - masa budyniowa jasna - biszkopt.

    Wierzch tortu udekorować według potrzeby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować