Torcik z galarety z warzywami i szynką

0 (0 ocen)

Ten nietypowy torcik powstał z resztek z lodówki:)tak nieświadomie...a zrobił furorę smakową i wzrokową...zanim zrobiła fotkę już połowa była degustowana:)P.S....dlaczego Hanci..?bo Hancia zjadła najwięcej:)na zdrowie oczywiście:)

Składniki:

  • Składniki

    kalafior
    brokuł
    6 jajek ugotowanych na twardo
    8 dużych pieczarek
    fasolka szparagowa
    kukurydza konserwowa
    groszek konserwowy
    marchew
    pietruszka
    pora
    papryka czerwona(użyłam konserwowej)
    szynka konserwowa(może być jakaś kiełbasa szynkowa)
    dodatkowo:
    liście laurowe
    ziele angielski
    wegeta,ew.kostka rosołowa
    żelatyna
    cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Torcik z galarety z warzywami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie warzywa tzn:kalafior,brokuł ugotować ale nie rozgotować,ułożyć na sitku i przelać zimną wodą aby nie straciły koloru(tzn brokuł). Pieczarki pokroić w duże plastry i ugotować 3-4 min(nie solić wody). Pora sparzyć. Fasolkę szparagową ugotować.
  • 2. Ugotować bulion.Ja gotowałam z liści laurowych,ziele i wegeta marchew,pietruszka,wegeta i jeśli ktoś lubi dobrze doprawione kostkę rosołową,dodać pieprz, wyjąć marchew i pietruszkę pokroić w plastry.Do gorącego wywaru dodać 6-7 łyżek(tj ok 70 gr)żelatyny i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
  • 3. W szklanej głębokiej misce układać warzywa tzn na samym dnie plastry marchewki i pietruszki a potem według uznania:pieczarki,ćwiartki jajka,kukurydza,groszek,fasolkę,paprykę pokrojoną w paski,szynkę w kostkę,brokuł i kalafior różyczki,układać pomalutku i warstwami tzn.tak aby miało to jakiś ład:)i zalać wywarem.Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.Wyłożyć na talerz i udekorować cytryną.SMACZNEGO:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować