Lawasz z szynką i warzywami

4.48 (180 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lawasz to nowość w naszych sklepach, idealnie sprawdzi się na śniadanie :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 placki lawasz
    12 plasterków szynki
    1 opakowanie mozzarelli light
    1 mała cebula
    1/2 czerwonej papryki
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Lawasz z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lawasz 1. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, posypać przyprawami i podsmażyć na patelni spryskanej olejem. Lawasz pokroić wzdłuż na poł. Na każdy pasek nałożyć po dwa plasterki szynki, kawałek mozzarelli i 2 łyżki podsmażonych warzyw. Paski złożyć w trójkąty i ugrillować w opiekaczu. Podawać z ulubionym sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować