TORCIK BUDYNIOWO-KAKAOWY NA ZIMNO

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybko i bez pieczenia .Bardzo smaczny i rozpływa się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 paczki herbatników petit beurre
    2 budynie waniliowe bez cukru
    4 łyżki cukru
    0,5 łyżeczki aromatu rumowego
    700 ml mleka
    1 kostka masła /200g/
    2 łyżki cukru pudru
    200ml śmietanki 30%
    1.5 łyżki kakao rozpuszczalnego
    150 g rodzynek
    tortownica okrągła 24cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Desery

Torcik budyniowo-kakaowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • torcik budyniowo-czekoladowy na zimno 1. Rodzynki zalewamy w misce wrzątkiem i namaczamy około 15 min i osączmy z wody.
    Gotujemy budyń według przepisu i pozostawiamy aż przestygnie.
    Masło kroimy w drobną kostkę dodajemy stopniowo budyń i miksujemy.
    Dodajemy do masy budyniowej osączone rodzynki i aromat rumowy
  • torcik budyniowo-kakaowy na zimno 2. Na dno tortownicy układamy 1 warstwę ciastek a na to wykładamy połowę masy budyniowej.
    Zakrywamy masę 2 warstwą herbatnikówi znów wykładamy budyniowa masę.Przykrywamy 3 warstwą ciastek już ostatnią.
  • 3. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno dosypując na koniec kakao.
    Masą kakaową przykrywamy 3 wartswę herbatnków.Wierzch posypać startą czekoladą do dekoracji .Wstawiamy do lodówki na 1 godz. do schłodzenia.

Porady

Z podanego przepisu wychodzi 12 porcji .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować