Torcik na zimno

5 (144 ocen)

  • 30 min

łatwy i szybki do zrobienia...

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g masła roślinnego
    6 jajek
    2 szklanki cukru pudru
    2 cukry waniliowe
    16 płaskich łyżeczek żelatyny
    2 łyzki kakao
    2 szklanki mleka
    2 dowolne galaretki
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Torcik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik na zimno 1. Masło utrzec z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie dodawać po 1 żółtku i utrzeć na gładką masę. Na wolnym ogniu podgrzać mleko (nie gotować), wsypac żelatynę, mieszać do rozpuszczenia i jak ostygnie wlać do masy i wymieszać. Na koncu dodać pianę ubitą z białek. Delikatnie wymieszać. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Jasną masę wlać do tortownicy, na to wlac masę ciemną. Wstawić do lodówki, jak stężeje zalać galaretką i odstawić do calkowitego stężenia do lodowki.. Smacznego 

Porady

najlepiej smakuje na drugi dzień

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować