Tilapia zapiekana z pomidorem i mozzarellą

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Lekkie danie rybne z charakterem

  • 30 min

Składniki:

  • - 3 filety z tilapii
    - 6 grubszych plastrów pomidorów ( najlepsze podłużne bo mają mało pestek)
    - 3 plastry sera mozzarelli
    - marynata Knorr do ryb z cytryną i koperkiem
    - 1 cytryna
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tilapia zapiekana z pomidorem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tilapia zapiekana z pomidorem i mozarellą 1. - Rozmrożone filety rybne posypać marynatą i wstawić do lodówki na 30 minut.
    - Piekarnik rozgrzać do 200 st. C.
    - Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do gorącego piekarnika na 10 minut.
    - Na każdy filet położyć po 2 plastry pomidora, na wierzch plaster mozzarelli i zapiekać jeszcze 2-3 minuty aż ser się rozpuści.
    - Podawać od razu z ćwiartkami cytryny.

Porady

Jeśli nie mamy marynaty Knorr, to można użyć soli, pieprzu i posiekanego koperku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować