- 3 filety z tilapii
- 6 grubszych plastrów pomidorów ( najlepsze podłużne bo mają mało pestek)
- 3 plastry sera mozzarelli
- marynata Knorr do ryb z cytryną i koperkiem
- 1 cytryna
Tilapia zapiekana z pomidorem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Rozmrożone filety rybne posypać marynatą i wstawić do lodówki na 30 minut.
- Piekarnik rozgrzać do 200 st. C.
- Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do gorącego piekarnika na 10 minut.
- Na każdy filet położyć po 2 plastry pomidora, na wierzch plaster mozzarelli i zapiekać jeszcze 2-3 minuty aż ser się rozpuści.
- Podawać od razu z ćwiartkami cytryny.
Porady
Jeśli nie mamy marynaty Knorr, to można użyć soli, pieprzu i posiekanego koperku.
Komentarze