Tarta z tuńczykiem i pieczarkami

5 (163 ocen)

Po prostu pyszna :)

Składniki:

  • ciasto:
    15 dkg mąki
    10 dkg margaryny
    2 łyżki śmietany
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    farsz:
    45 dkg pieczarek
    1 cebula
    1 puszka tuńczyka w kawałkach
    1 kulka mozzarelli
    2 jajka
    1 mała śmietana
    sól, pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta z tuńczykiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta z tuńczykiem 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki i smażyć do odparowania wody. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Formę do tarty natłuścić i wykleić ciastem. Na ciasto rozłożyć osączonego tuńczyka.
  • 2. Na tuńczyka wyłożyć pieczarki z cebulką i startą mozzarellę. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem i zalać tartę.
  • 3. Zapiekać 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować