Wytrawna tarta z tuńczykiem

4.48 (158 ocen)

  • 40 min

Świetny zamiennik kalorycznej pizzy., Można ją jeść na ciepło i na zimno, można zabrać do pracy zamiast nudnych kanapek

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1/2 puszki kukurydzy
    1 cebula czerwona (można zastąpić np. porem)
    2 jajka
    3 łyżki śmietany 18%
    1 szczypta soli
    1 szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

4.48 (158 ocen)

Zobacz również:

Tarty Przystawki Przekąski

Wytrawna tarta z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy kolejnym arkuszem papieru i obciążamy kulkami do pieczenia lub fasolą. Zapiekamy 15 minut w 190 stopniach po tym czasie zdejmujemy obciążenie podpiekamy aż ciasto się zarumieni. Ciasto wyjmujemy z piekarnika.
    Jajka roztrzepujemy ze śmietaną oraz solą i pieprzem.
    Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebule kroimy w pióra.
    Na zapieczone ciasto wylewamy rozrobioną masę jajeczną, przykrywamy ją pokruszonym tuńczykiem, kukurydzą oraz cebulą.
    Wstawiamy do piekarnika 180 stopni na około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować