Tarta z malinami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Serowe nadzienie połączone z kwaskowymi malinami. Pyszne

  • 60 min

Składniki:

  • Masa serowa:
    50 dag zmielonego sera
    7 dag cukru
    5 dag masła
    4 jajka
    Cukier waniliowy
    3-4 łyżki likieru malinowego lub soku – opcjonalnie
    Budyń waniliowy bez cukru
    Ok. 25 dag malin – mogą być mrożone

    Ciasto:
    2 jajka
    8 dag cukru
    100g margaryny
    30 dag mąki
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Masło roztopić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrami na puch. Nie przerywając ucierania wlewać masło, likier oraz dokładać po łyżce sera. Na koniec wsypać budyń, dokładnie zmiksować. Do masy wsypać połowę malin, zamieszać łyżką.
  • 2. Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok. 40 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części – 1/3 i 2/3. Większą część ciasta rozwałkować i przenieść do formy posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Wyłożyć masę serową, posypać malinami. Wierzch ciasta udekorować pozostałym ciastem wedle uznania. Piec ok. 45 – 50 minut w 190 stopniach. Przestudzony placek posypać cukrem pudrem.
  • 3. Forma na tartę lub tortownica o średnicy 26cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować