Tarta z kapustą i pieczarkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

idealna do barszczu

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • CIASTO



    1,5 szklanki mąki pszennej

    1 łyżka masła

    180 gram jogurtu naturalnego

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    szczypta soli

    tłuszcz i mąka do formy



    FARSZ



    30 dag kapusty kiszonej

    20 dag pieczarek

    1 mała cebula

    2 liście laurowe

    4 ziarna ziela angielskiego

    sól do smaku

    pieprz czarny mielony do smaku

    50 gram masła

    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Kapusta kiszona

Tarta z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FARSZ



    Kapustę pokroić na mniejsze kawałki.

    Przełożyć do garnka.

    Dodać ziele angielskie i liść laurowy.

    Zalać wodą i gotować do miękkości.

    Po ugotowaniu odcedzić i dodać 50 gram masła.

    Pieczarki opłukać, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.

    Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

    W garnku rozgrzać 1 łyżkę masła.

    Dodać pieczarki, cebulę, sól i pieprz do smaku.

    Wszystko razem usmażyć.

    Odcedzić z nadmiaru płynu i dodać do kapusty.

    Wszystko razem dokładnie wymieszać.



    CIASTO



    Wszystkie składniki przełożyć do miski.

    Zagnieść jednolite ciasto.

    Podłużną formę do tarty wysmarować masłem i posypać mąką.

    Spód i boki formy wylepić ciastem.

    Ponakłuwać widelcem.

    Wstawić do nagrzanego piekarnika.

    Piec 15 minut w 180 st C.



    Następnie na podpieczony spód wyłożyć farsz.

    Wstawić ponownie do piekarnika i piec 30 minut w 180 st C.

    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować