Tarta z czerwoną porzeczką

4.48 (184 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Orzeźwiające ciasto z czerwoną porzeczką w sam raz na letnie upały.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej
    50 g cukru pudru
    2 żółtka
    100 g masła
    2 budynie śmietankowe
    400 g czerwonej porzeczki
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tarta z owocami Desery

Tarta z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, wsypać cukier, wbić żółtka i dodać zimne masło. Nożem posiekać składniki, aż powstaną grudki, po czym szybko zagnieść w kule. Zawinąć w folię spożywczą, odłożyć do lodówki na 30-40 minut.
    Wyłożyć ciastem formę (śr. 25-26 cm), ponakłuwać widelcem, piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
    Budynie przygotować na mleku wg przepisu na opakowaniu. Wyłożyć budynie na podpieczone ciasto, ułożyć porzeczki. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Czerwona porzeczka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować