Tarta z budyniem i truskawkami na daktylowym spodzie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tarta bez mąki, jajek i ani grama cukru. Same wartościowe i zdrowe składniki składające się na bardzo pyszny spód.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • spód
    ▸ 200 g daktyli bez pestek (namoczonych min. 3 godz)
    ▸ 2 łyżki masła orzechowego
    ▸ 2 łyżki kakao ciemnego
    ▸ 160 płatków jaglanych/owsianych
    ▸ 50 g nasion słonecznika
    ▸ 2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego
    masa
    ▸ 2 budynie waniliowe
    ▸ 1 galaretka cytrynowa
    ▸ 750 ml mleka
    ▸ 400 g truskawek (na zdjęcie mniej)
    ▸ gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z budyniem i truskawkami na daktylowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na spód wrzucamy do melaksera i miksujemy do połączenia składników. Ma być gęsta masa do lepienia. Wylepiamy nią spód tarty i wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
    2. Do gotującego się mleka wsypujemy budynie i gdy lekko masa zgęstnieje, dosypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki.
    3. Lekko ostygniętą masę budyniową układamy na stężały spód, wciskamy truskawki i posypujemy starą czekoladą. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Daktyle Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować