Tarta na szybko

0 (0 ocen)

  • 50 min

zrobiłam pierwszy raz i bardzo wszystkim smakowało. Przede wszystkim dlatego, że nie było za słodkie i bardzo delikatne.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki
    1/4 szkl cukru + cukier waniliowy
    1 jajko
    1/4 kostki masła
    3 łyżki śmietany 18%

    Masa:
    serek mascarpone
    śmietana 30%
    2 łyżki cukru pudru
    3 banany

    biała i ciemna czekolada do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy śmietanę masło cukier wyrabiając ciasto. Wkładamy na godzinę do lodówki. Na formę od tarty wykładamy ciasto dokładnie. Pieczemy w 190 stopniach przez ok. 35 min (zależy jaki macie piekarnik). Ciasto studzimy

    Masa:
    Do miski wlewamy śmietanę 30% i ubijamy na sztywno mikserem. dodajemy serek mascarpone i cukier puder dla dodania słodkości.

    Kroimy banany w plasterki u układamy na tarcie przykrywając masą. Na wierzch ścieramy czekoladę.
    Schładzamy w lodówce.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować