Tarta miszmasz z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Cukinię obrać i pokroić w plasterki
Szpinak poddusić na niewielkim ogniu, dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę i łyżeczkę masła.
Cebulę pokroić w cienkie krążki.
Ser mozzarella także pokroić w plasterki.
2.Jajka, śmietanę, przyprawy mieszamy razem widelcem, aż do usyzkania jednolitej masy.
3.Niewielką ilość masła roztopić i wysmarować nim blachę na tartę.
Wyłożyć ciasto francuskie. Spód ciasta nakłuwamy widelcem.
Na cieście układamy łososia, mozarellę, szpinak, pomidory, cukinię, cebulę i zalewamy masą z jajek i śmietany.
4.Tartę wstawić do rozgrzanego do około 180' piekarnika i pieć około 40 min.
Komentarze